Hoe en waar je Bitcoin kunt kopen met iDEAL

Tijd om te starten met crypto! Als je dit artikel leest ben je waarschijnlijk nieuw in de crypto game of je weet door het stopzetten van iDEAL transacties bij Binance niet hoe je nu aan Bitcoin kunt komen.

Geen stress, want in dit artikel lees en leer je hoe je eenvoudig Bitcoin kunt kopen met iDEAL.

Bitcoin kopen via een exchange

Het was tot een paar maanden geleden mogelijk om via Binance Bitcoin te kopen, maar dit is tijdelijk stopgezet zolang ze issues hebben met toezichthouders in Nederland. De mogelijkheid komt hoogstwaarschijnlijk terug, maar niemand weet op dit moment precies hoe lang het nog kan gaan duren.

Bitvavo is een exchange met de mogelijkheid om Bitcoin aan te kopen via iDEAL.

Je kunt nadat je Bitcoin hebt gekocht op Bitvavo deze coins natuurlijk ook direct doorsturen naar een andere exchange of een hardware wallet. Een hardware wallet is de meest veilige manier om jouw Bitcoin of andere crypto te bewaren.

Hieronder een korte uitleg hoe je Bitcoin kan kopen via Bitvavo:

Zorg er als eerst voor dat je een account hebt of maakt bij Bitvavo.

Log in op Bitvavo door rechtsboven op “Login” te klikken.

Klik op de groene “Deposit Credits” knop in het Dashboard.

Kies een bedrag dat je wilt storten op je Bitvavo account en vul dat in onder “Amount”. Controleer of “Payment method” op iDeal staat en klik op de blauwe “Continue” knop.

Controleer de bedragen en kies met welke bank je de iDEAL transactie wilt doen. Klik vervolgens weer op de blauwe “Continue” knop.

Betaal de transactie via iDEAL en wacht tot de betaling is voltooid. Klik daarna weer op de blauwe “continue” knop.

Op het Dashboard zie je nu bij credits de Euro’s bijgeschreven die je zojuist hebt overgemaakt. Onder jouw credits en nog boven de “Assets” zie je een onopvallende tekst staan met “Search assets”. Klik daarop en zoek naar “Bitcoin” of “BTC”.

Als je hebt gezocht naar “Bitcoin” zie je 3 mogelijkheden staan. Let erop dat Bitcoin, Bitcoin Cash en Bitcoin SV alle 3 compleet verschillende crypto zijn. Je wilt hoogstwaarschijnlijk gewoon Bitcoin kopen. De afkorting voor de echte Bitcoin, om hem maar even zo te noemen, is BTC. Klik dus op het resultaat met de afkorting “BTC” achter de naam.

Vul onder “You pay” het bedrag in waarvoor je Bitcoin wilt kopen. Hoogstwaarschijnlijk is dit hetzelfde bedrag waarvoor je de iDEAL transactie hebt gedaan, tenzij je van plan bent op Bitvavo direct andere crypto aan te schaffen.

Je ziet nu onder “You receive approximately” een getal in BTC staan dat je zal ontvangen voor het bedrag dat je hebt ingevuld onder “You pay”.

Ik check altijd even op een website zoals Preev.com of er een groot verschil zit in prijs. Ik kopieer dan het bedrag dat ik zal ontvangen in Bitcoin en plak dat op Preev.com en zet de valuta op Euro in plaats van Dollar.

Ik zie dat ik ongeveer €500,- ontvang, dus ik ben oké met de transactie. Als dit in jouw geval hetzelfde is (maar dan natuurlijk voor het bedrag waarvoor jij Bitcoin gaat kopen), ga dan terug naar Bitvavo en klik op de blauwe “Buy” knop.

Als de bestelling verwerkt is kun je weer op de blauwe “Continue” knop klikken.

Als het goed is zie je nu onder “Balance” het bedrag in BTC staan dat je zojuist hebt gekocht (of natuurlijk meer als je hiervoor al BTC in bezit had).

Zoals je weet van het lezen van mijn vorige artikelen is het onveilig om je Bitcoin zomaar op Bitvavo te laten staan. Zorg er dus voor dat je jouw Bitcoin nu nog verzend naar een hardware wallet. (Of naar Binance, als je wilt gaan traden.)

Je doet dit door te klikken op “Withdraw” bovenin het scherm.

Vul het adres in van jouw hardware wallet en klik op de blauwe “Continue” knop.

Als dit adres nog niet bekend is, zal je ook het adres moeten toevoegen aan je zogenoemde Address Book. Doe dit door te klikken op de blauwe “Add Address” knop.

Kies een naam, zoals bijvoorbeeld “voornaam + welke wallet” en vul ook het Bitcoin wallet address weer in. Klik daarna op de blauwe “Continue” knop.

Er verschijnt nu een boodschap over dat Bitvavo moet verifiëren dat het Bitcoin adres echt van jou is, klik weer op de blauwe “Continue” knop om verder te gaan.

De derde stap klinkt wellicht complex, maar is het gelukkig niet. Open simpelweg de software met daarop jouw wallet adres (of in het geval van een andere exchange jouw wallet address/overzicht daar).

Klik vervolgens op de “Start recording” knop en geef je browser toestemming om jouw scherm op te nemen (met daarop dus jouw wallet adres zichtbaar op de hardware wallet of exchange waarnaar je de Bitcoin wilt toesturen).

Zorg ervoor dat jouw wallet adres in beeld komt van de schermopname en klik daarna op de blauwe “Complete Recording” knop.

Controleer of jouw wallet adres in beeld staat door te klikken op “Play Recording”. Als dat het geval is kun je de video wegklikken, de video bevestigen door te klikken op de checkbox en vervolgens klikken op de blauwe “Continue” knop.

Vul als laatste stap jouw wachtwoord in en eventueel (lees: wees geen sukkel en zorg dat je altijd 2FA gebruikt) een 2FA code. Klik tot slot wederom op de blauwe “Continue” knop.

Check je e-mail en klik op de link “View new address request” om te bevestigen.

Controleer de data (lees: dubbelcheck altijd 4x of je BTC address klopt) en klik op de blauwe “Confirm” knop.

Almost there! Klik nog één keer op “Continue”.

Vind je weg terug naar het Withdraw scherm voor Bitcoin en vul weer jouw Bitcoin wallet address in. Klik op de blauwe “Continue” knop om verder te gaan.

Klik op het grijze bedrag in BTC achter “Amount” om dat gehele bedrag over te nemen of vul een bedrag in. Klik daarna op “Continue” om verder te gaan.

Vul tot slot jouw 2FA code in en klik op de blauwe “Confirm” knop!

That’s it baby! Well done! Je bent geweldig!

Als je de pagina refreshed zie je daar je meest recente opname staan. Je hebt nu succesvol en veilig Bitcoin gekocht en bewaard. Like a pro.

Was dit artikel waardevol voor je?

Volg mij dan sowieso op social media. Ik post daar regelmatig relevante en actuele extra waarde omtrent crypto, forex, daytraden, mindset, ondernemen sport en online geld verdienen.

Van alle kanalen wil je Instagram absoluut niet missen.

Meer lezen

Gratis content

Instagram wil je absoluut niet missen.

Bitkoning

Mijn naam is Mike Hoogland ik ben al sinds 2013 erg actief betrokken in de wereld van cryptocurrency, blockchain, web3, nfts en de metaverse. Ik heb een gratis crypto cursus voor beginners ontwikkeld waarin ik mensen leer over crypto. Ik heb ook samen met een collega een 40+ uur durende opleiding ontwikkeld voor daytraders en cryptofans die online hun geld willen verdienen.

Laat een reactie achter