Hoe je Bitcoin kunt staken voor extra Bitcoin

Video: Bitcoin staken voor meer Bitcoin

In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je Bitcoin kunt staken op Bitvavo. Staken is een manier om passief inkomen te verdienen met je cryptocurrencies door ze te “vergrendelen” in een wallet. Bitvavo is een populaire Nederlandse cryptocurrency exchange waar je kunt handelen in diverse cryptocurrencies, waaronder Bitcoin. Door Bitcoin te staken op Bitvavo kun je rente verdienen op je ingelegde Bitcoin. We zullen in dit artikel uitleggen hoe je dit kunt doen en waar je op moet letten.

Links die horen bij dit artikel

Als je enkel gebruik wilt maken van Nederlandse exchanges en wilt betalen met iDEAL dan is dat het best te doen via deze exchange.

Kun je Bitcoin staken?

Bitcoin is een digitale valuta die in 2009 is ontstaan en opereert op een gedecentraliseerd netwerk. Het wordt gezien als de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency ter wereld en is gebaseerd op blockchain-technologie.

Het Bitcoin-netwerk maakt gebruik van het Proof-of-Work (PoW) consensusalgoritme, wat betekent dat transacties worden geverifieerd en toegevoegd aan de blockchain door miners die complexe berekeningen uitvoeren. Dit proces van “mining” zorgt ervoor dat het netwerk veilig en betrouwbaar blijft. Het consensusalgoritme is dus PoW.

Hoe kan het dan toch dat we Bitcoin gaan staken? Ik leg het je graag uit.

Verschil tussen Proof of Work en Proof of Stake

Proof of Stake (PoS) is een alternatief consensusalgoritme voor blockchain-netwerken, waarbij validators (ook wel “forgers” genoemd) nieuwe transacties en blokken valideren en toevoegen aan de blockchain op basis van de hoeveelheid cryptocurrencies die ze inzetten als waarborg.

In tegenstelling tot Proof of Work (PoW) vereist PoS geen complexe berekeningen van miners, maar is het gebaseerd op de hoeveelheid coins die een validator bezit en “op het spel zet” om te zorgen dat hij/zij eerlijk handelt.

Het belangrijkste verschil tussen PoW en PoS is dat PoW veel energie-intensiever is dan PoS, omdat miners steeds meer rekenkracht nodig hebben om de complexe berekeningen uit te voeren. PoS is ook beter schaalbaar dan PoW omdat er geen limiet is aan het aantal validators dat het netwerk kan hebben.

Stap 1) Maak een account bij Bitvavo en profiteer van €1000 trading bonus

Omdat deze stap altijd hetzelfde is voor verschillende tutorials heb ik hier een los artikel voor geschreven. Je kunt op dit artikel lezen hoe je een account maakt en welke stappen daar bij komen kijken.

Stap 2) Activeer staking in jouw Bitvavo account

Om staking te activeren in Bitvavo is het belangrijk dat je dit eerst aanzet. Je kunt dit doen op de staking pagina.

Op de staking pagina kun je klikken op een blauwe knop met “Enable Staking”.

Klik op deze knop en je wordt doorverwezen naar jouw settings pagina.

Op de settings pagina kun je weer klikken op een blauwe knop met “Enable staking”. Doe dit en je wordt doorverwezen naar de daadwerkelijke pagina waar je de staking instelling kunt activeren.

Selecteer “Enable” en klik op de blauwe “Continue” knop om door te gaan.

En that’s it. Klik op de blauwe “Continue” knop om te accepteren.

Stap 3) Stort Bitcoin op jouw Bitvavo account

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is Bitcoin kopen op Bitvavo of jouw Bitcoin storten naar Bitvavo. Bitvavo zal vervolgens automatisch elke maandag jouw staking rewards storten.

De risico’s van Bitcoin staken bij Bitvavo

Als je Bitcoin staked op Bitvavo zijn er risico’s waar je op moet letten. Het staken van Bitcoin op Bitvavo wordt gedaan via zogenaamde “On-Chain Staking Services” en “Off-Chain Staking Services”. Bij het staken van Bitcoin op deze manier, leen je in feite je Bitcoins uit aan Bitvavo en derde partijen, wat risico’s met zich meebrengt. Bitvavo waarschuwt gebruikers voor de risico’s die gepaard gaan met deze diensten en adviseert om deze alleen te gebruiken als je de risico’s begrijpt en deze accepteert.

De risico’s kunnen onder andere bestaan uit het verliezen van je Bitcoins als Bitvavo in de problemen komt of als er fouten worden gemaakt door Bitvavo of derde partijen. Ook kan de waarde van je Bitcoins veranderen en kun je minder verdienen dan verwacht met het staken van je Bitcoins. Bitvavo geeft aan dat het belangrijk is om te begrijpen dat het verdienen van rente op je Bitcoins nooit gegarandeerd is en dat de tarieven kunnen veranderen.

Het is dus belangrijk om de risico’s van het staken van Bitcoin op Bitvavo goed te begrijpen voordat je hiermee begint en je hierbij bewust te zijn van de mogelijke gevolgen. Bitvavo biedt de optie om in of uit te stappen in het staken van je Bitcoins en geeft ook aan dat het belangrijk is om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en wijzigingen op het gebied van het staken van Bitcoin.

Was dit artikel waardevol voor je?

Volg mij dan sowieso op social media. Ik post daar regelmatig relevante en actuele extra waarde omtrent crypto, forex, daytraden, mindset, ondernemen sport en online geld verdienen.

Van alle kanalen wil je Instagram absoluut niet missen.

Meer lezen

Gratis content

Instagram wil je absoluut niet missen.

Posted in

Bitkoning

Mijn naam is Mike Hoogland ik ben al sinds 2013 erg actief betrokken in de wereld van cryptocurrency, blockchain, web3, nfts en de metaverse. Ik heb een gratis crypto cursus voor beginners ontwikkeld waarin ik mensen leer over crypto. Ik heb ook samen met een collega een 40+ uur durende opleiding ontwikkeld voor daytraders en cryptofans die online hun geld willen verdienen.

Laat een reactie achter