Bitvavo account maken, bank verifiëren en beveiligen

Video: Maak een account bij Bitvavo en profiteer van €1000 trading bonus

Check deze video of volg de stappen onder de video als je liever leest.

Links en info gebruikt in deze video

Als je enkel gebruik wilt maken van Nederlandse exchanges en wilt betalen met iDEAL dan is dat het best te doen via deze exchange.

Volg deze stappen om een account te maken bij Bitvavo als je liever leest

Je hebt een account nodig bij een exchange waar je wel in staat bent om makkelijk (en goedkoop) crypto te kopen met iDEAL. De makkelijkste keuze is om hiervoor Bitvavo te gebruiken. De reden dat ik kies voor Bitvavo en niet voor een andere broker/exchange in Nederland, is omdat zij vaak de goedkoopste transactiefees hebben ten opzichte van andere Nederlandse partijen. Dit verschil in prijs laat ik zien in mijn gratis crypto cursus voor beginners. Check die zeker ook als je meer wilt leren over crypto.

Klik hier om een account aan te maken bij Bitvavo.

Zoals je kan zien, krijg je €1000 trading bonus als je je registreert bij Bitvavo via mijn link.

Vul een voornaam, achternaam, emailadres en wachtwoord in. Vink de selectievakjes aan als je akkoord gaat met de voorwaarden en klik op de blauwe “create account” knop.

Er wordt vervolgens gevraagd om wat aanvullende vragen. Je ontkomt hier helaas niet aan. Dit is bij elke partij zo.

Selecteer waarom je een account opent bij Bitvavo (in mijn geval is dat Trading on other Exchanges) en geef aan waar jouw inkomsten vandaan komen (in mijn geval is dat Income). Klik op de blauwe knop om door te gaan.

Je zal nu je adresgegevens moeten invullen. De invulvelden spreken voor zich.

Vul het land in waar je woont, je straatnaam en huisnummer, postcode en ten slotte jouw stad. Klik op de blauwe “Confirm” knop om door te gaan.

Nu moeten we onze identiteit verifiëren. Dit kan je best snel gedaan hebben, want Bitvavo gebruikt best een makkelijk en snel systeem hiervoor.

Kies een document dat je in de buurt hebt liggen. Ik kies zelf voor paspoort, maar kies uiteraard zelf welk document jij hebt.

Klik vervolgens op “Continue on phone” – of upload gewoon een foto als je die nog op je computer hebt staan.

We moeten nu een foto maken met onze mobiele telefoon. Je kunt dat makkelijk doen door op de “Get secure link” knop te klikken.

Je kan nu jouw mobiele telefoon pakken en de camera app openen. Door de QR code in beeld te brengen ben je ineens in staat om een link te openen als je nu op je scherm klikt.

Geef toestemming dat de website jouw camera mag gebruiken. We moeten natuurlijk een foto maken en uploaden, dus deze toestemming is essentieel.

Je krijgt wat instructies, klik op “Continue” om door te gaan naar de 2 stappen.

Maak eerst een kleine video waarbij je jouw hoofd in het venster zet en vervolgens een richting op moet kijken. Welke richting dit is staat aangegeven op jouw telefoon.

Vervolgens moet je een reeks getallen hardop uitspreken. Klik op “Finish recording” als je klaar bent met deze stappen.

En that’s it! Je bent nu klaar om weer verder te gaan op jouw PC. Leg je mobiel weg.

Klik op de “Submit verification” knop om af te ronden.

Gelukkig hoef je dit proces maar één keer te doen. Hierna ben je altijd in staat om direct uit te cashen naar de bank. Enkel bij hogere bedrag (10k+) zullen ze nog aanvullend vragen waar al jouw crypto/vermogen vandaan komt. Als dit bij jou het geval is, zorg dan als ondernemer dat je jouw jaarrekening opstuurt. In loondienst laat je gewoon jouw loonstroken zien.

Klik op “Continue” om door te gaan naar de exchange.

Omdat je eigenlijk wilt dat je gewoon dit soort dingen geregeld hebt, is het verstandig om de verificatiestappen gelijk af te maken.

Op de Account / Verification pagina kun je een overzicht zien van jouw accountstatus.

Klik op “Verify bank account” om jouw bankrekening te verifiëren.

Lees en begrijp wat je moet doen. In andere woorden: Jouw naam op Bitvavo moet hetzelfde zijn als jouw bankrekening. Je kunt dus niet de rekening van jouw partner/vriend(in)/ouder gebruiken. Je mag ook geen zakelijke rekening gebruiken. Ook is het niet toegestaan om een TransferWise account te gebruiken.

Vink aan dat je het begrijpt en klik op “Continue”.

Kies hier hoe je jouw bankrekening wilt verifiëren. Voor de meeste mensen werkt iDEAL perfect. Als Belg wil je waarschijnlijk kiezen voor iets als Bancontact.

Stort vervolgens een bedrag op Bitvavo. Ik wil enkel de rekening verifiëren, dus ik kies voor het minimale bedrag van €1. Jij kunt beter direct het bedrag storten waarvoor je van plan bent crypto te kopen. Klik op “Continue” om verder te gaan en rond de betaling af.

Je bent nu klaar om Bitvavo te gebruiken!

Was dit artikel waardevol voor je?

Volg mij dan sowieso op social media. Ik post daar regelmatig relevante en actuele extra waarde omtrent crypto, forex, daytraden, mindset, ondernemen sport en online geld verdienen.

Van alle kanalen wil je Instagram absoluut niet missen.

Meer lezen

Gratis content

Instagram wil je absoluut niet missen.

Posted in

Bitkoning

Mijn naam is Mike Hoogland ik ben al sinds 2013 erg actief betrokken in de wereld van cryptocurrency, blockchain, web3, nfts en de metaverse. Ik heb een gratis crypto cursus voor beginners ontwikkeld waarin ik mensen leer over crypto. Ik heb ook samen met een collega een 40+ uur durende opleiding ontwikkeld voor daytraders en cryptofans die online hun geld willen verdienen.

Laat een reactie achter