Injective Protocol (INJ) Uitgelegd – Wat is Injective Protocol?

Video: Injective Protocol (INJ) Uitgelegd – Wat is Injective Protocol

In deze video wordt het Injective Protocol besproken, een crosschain protocol dat is gebouwd voor gedecentraliseerde financiële toepassingen. Het biedt gebruikers toegang tot onbeperkte definieerbare markten, zoals futures en perpetuities, en ontwikkelaars kunnen het gebruiken om cross-chain ethereum-compatibele projecten te bouwen. Injective is gebouwd met de Cosmos SDK en maakt gebruik van een Tendermint-gebaseerd Proof-of-Stake consensusmechanisme om transacties razendsnel te verwerken. Het is ook interopabel met andere prominente netwerken, zoals Ethereum, Solana en Polygon.

Injective Protocol Uitgelegd

Injective Protocol is een Layer One blockchain die op maat is gebouwd om interruptible DeFi-toepassingen te ondersteunen. Het biedt een unieke Plug-and-Play-financiële infrastructuur voor het maken van nieuwe DeFi- en Web3-applicaties zoals gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX), gedecentraliseerde bruggen (Bridges) om van het ene netwerk naar het andere te gaan en Oracles. Injective is gebouwd met de Cosmos SDK en maakt gebruik van een Tendermint-gebaseerd Proof of Stake-consensusmechanisme, waardoor het onmiddellijke transactiefinaliteit kan bereiken met behoud van razendsnelle transacties per seconde.

Injective is de eerste blockchain die auto-executing smart contracts ondersteunt, wat snellere en meer innovatieve en baanbrekende toepassingen mogelijk maakt. Door het native IBC-enablement kan Injective uniek interoptible zijn met prominente netwerken zoals Ethereum, Solana en Polygon, waardoor het het eerste netwerk binnen het Cosmos-ecosysteem is dat native IBC-active ondersteunt van deze netwerken.

Injective wordt bestuurd door de gemeenschap van INJ-tokenhouders, en heeft een deflationair systeem om de circulatie van INJ-tokens te verminderen. Met Injective kunnen gebruikers onbeperkt nieuwe markten maken, zoals futures en perpetuums. Dit maakt Injective een potentieel interessante beleggingsoptie voor mensen die geïnteresseerd zijn in DeFi en willen

Links die horen bij dit artikel

Als je enkel gebruik wilt maken van Nederlandse exchanges en wilt betalen met iDEAL dan is dat het best te doen via deze exchange.

Hoogtepunten uit dit artikel

  • ? Injective Protocol is een cross-chain protocol gebouwd voor verschillende gedecentraliseerde financiële toepassingen zoals handel en creëren van nieuwe markten.
  • ? Met Injective kunnen gebruikers onbeperkt nieuwe markten maken zoals futures en perpetuums.
  • ? Het wordt bestuurd door de gemeenschap van INJ-tokenhouders.
  • ? Injective heeft een deflationair systeem om de circulatie van INJ-tokens te verminderen.
  • ? Injective is de eerste blockchain met auto-executie van slimme contracten, gebouwd met de Cosmos SDK.
  • ? Het gebruikt een Tendermint-gebaseerd Proof of Stake-consensusmechanisme voor onmiddellijke transactiefinaliteit.
  • ? Het is uniek interoptible met prominente netwerken zoals Ethereum, Solana en Polygon.

Wat is Injective Protocol?

Injective (INJ) is een laag-één blockchain die op maat is gebouwd om interoperabele DeFi-toepassingen te ondersteunen. Met Injective kan iedereen nieuwe DeFi- en Web3-toepassingen maken met behulp van unieke plug-and-play financiële infrastructuurprimitieven, zoals high-performance on-chain decentrale exchange infrastructuur (DEX), gedecentraliseerde bruggen, orakels en een composable smart contract-laag met CosmWasm.

Injective is gebouwd met de Cosmos SDK en maakt gebruik van een Tendermint-gebaseerd Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme, waardoor het instant transaction finality kan bereiken en tegelijkertijd bliksemsnelle snelheden (10.000+ TPS) kan behouden.

Als een platform dat van nature IBC-enabled is, is Injective ook uniek interoperabel met prominente layer-1s (L1s), waaronder Ethereum, Solana, Polygon, Aptos en meer, waardoor Injective het eerste netwerk binnen het Cosmos-ecosysteem is dat van nature assets van deze netwerken ondersteunt.

Hoe werkt Injective (INJ)?

Injective (INJ) biedt een krachtige blockchain voor het bouwen van interoperabele DeFi-toepassingen met een hoge betrouwbaarheid. Injective wordt community-driven bestuurd via zijn eigen token, INJ, waardoor iedereen toegang heeft tot het volledige potentieel van het platform.

De Injective Chain is op maat gebouwd om de volgende generatie DeFi-toepassingen te ondersteunen. Hierdoor kan Injective voldoen aan de eisen van ontwikkelaars en gebruikers over de hele wereld. De interoperabele backend stelt DeFi-apps gebouwd op Injective in staat om effectief te draaien over verschillende blockchains, zoals Cosmos, Ethereum, Solana en meer.

Injective heeft ook Cosmos Inter-Blockchain Communication (IBC) mogelijk gemaakt, waardoor op Cosmos gebaseerde ketens activa naadloos kunnen overzetten naar het Injective-netwerk tegen zeer lage tarieven.

Een aantal stimuleringsmechanismen zijn opgenomen in de blockchain-laag om de ontwikkeling te bevorderen. Op Injective kunnen bijvoorbeeld hosts van relay nodes en UI’s tot 40% van alle handelskosten verdienen, wat een ongehoorde prikkel is in de crypto-markt. Daarnaast gaan 60% van alle protocolkosten door middel van een buy-back-and-burn-veiling, wat het grootste buyback- en burn-programma is in de crypto-industrie.

Er zijn verschillende apps ontstaan om te helpen bij de ontwikkeling van een flexibele en hoogrenderende strategie, waaronder Frontrunner, White Whale en Kado. Astroport, een van de grootste AMM’s oorspronkelijk gebouwd op Terra, heeft ook Injective geselecteerd als zijn nieuwe bestemmingsketen, waardoor de hele community naar het Injective-universum wordt gebracht. Soortgelijke apps van meerdere L1’s, zoals Solana, Ethereum en Terra, blijven hun focus verleggen naar Injective en nieuwe apps en protocollen creëren die de gemeenschap ten goede komen, zoals gedecentraliseerde hedgefondsen of opbrengstgenererende producten.

Wat zijn unieke kenmerken van Injective (INJ)?

Hieronder een lijstje met een aantal unieke kenmerken van dit protocol.

Hoog niveau van vertrouwen

De Injective Chain is een toestemmingsloos openbaar blockchain-netwerk dat elke individuele persoon of organisatie in staat stelt om deel te nemen aan gedecentraliseerd bestuur door middel van Delegated Proof-of-Stake (DPoS) consensus.

Iedereen die deelneemt aan dit openbare blockchain-netwerk kan deelnemen aan gedecentraliseerd bestuur. Alle transacties zijn openbaar traceerbaar of leesbaar, wat duidt op een hoog niveau van vertrouwen. Je hebt volledige controle over je handel en kunt zelfs nieuwe derivatenmarkten ontwikkelen in enkele minuten.

Resistent tegen front-running

Injective-gebruikers zijn beschermd tegen front-running vanwege het gebruik van een frequente veilingmodel. Om een ​​prijsvoordeel te verkrijgen, kan een predatorische front-runner de orderafhandelingsprocedure niet wijzigen of binnenkomende orders onderscheppen.

De afwikkelingslogica kan conflicterende orders die in hetzelfde blok zijn ingediend (ook bekend als handelsbotsingen) en front-running deterministisch afhandelen.

Interoperabiliteit

Injective is een van de meest interoperabele ketens binnen Web3 en is compatibel met Ethereum, Solana, Polygon, Aptos, Avalanche en meer, dankzij een recente integratie met Wormhole. Om een ​​volledige lijst van compatibele ketens te bekijken, bezoek je de Injective Hub voor bridging-opties.

Bovendien maakt Cosmos IBC het mogelijk voor Injective om verbinding te maken met het volledige Cosmos-ecosysteem, waardoor naadloze overdrachten van soevereine blockchain-netwerken mogelijk zijn. Naarmate Injective blijft groeien, zal het blijven integreren met opmerkelijke L1’s om de beste ervaring te bieden voor ontwikkelaars en gebruikers.

Neutrale liquiditeit

Injective legt geen beperkingen op bij het benaderen van meerdere liquiditeitspools en maakt volledig gedecentraliseerde en betrouwbare open exchanges mogelijk. Exchanges die zijn gebouwd op Injective kunnen dezelfde liquiditeit delen, waardoor de exchange dezelfde gebruikersbasis en liquiditeit kan benaderen die beschikbaar is over het hele netwerk. Dit stelt ontwikkelaars op Injective in staat om het probleem van een koude start te vermijden door hun eigen initiële liquiditeit te verwerven.

Volledige decentralisatie

Een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) houdt toezicht op alle nieuwe marktvermeldingen en protocolniveau-updates, waardoor het netwerk volledig door de gemeenschap wordt gedreven.

Deflationaire tokenomics

Injective maakt gebruik van het grootste buyback- en burn-mechanisme in de hele crypto exchange-industrie. Elke week worden 60% van alle op Injective geïnde kosten (inclusief van alle exchange dApps gebouwd op Injective) verbrand. Dit leidt tot een algehele deflationaire voorraad die de INJ-token na verloop van tijd schaarser maakt

Ontwikkelingsteam van Injective (INJ)

Injective werd aanvankelijk ontwikkeld door Injective Labs, een onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf. Sindsdien is Injective uitgegroeid tot een levendige gemeenschap en gebruikers over de hele wereld die bijdragen aan de open source Injective-code.

Het personeel van Injective Labs bestaat uit dynamische ingenieurs, handelaren en operators.

Injective Labs host niet alleen een relayer-interface die gebruikers verbindt met het Injective-netwerk, maar biedt ook backend-ondersteuning voor het protocol.

Injective (INJ) Ecosysteem

Het Injective-ecosysteem blijft snel groeien en omvat honderden projecten als onderdeel van het ecosysteem, waaronder Helix, Astroport en Frontrunner.

Het heeft onlangs een $150M ecosysteeminitiatief aangekondigd met enkele van de toonaangevende bedrijven in Web3, waaronder Pantera Capital, Kraken Ventures, Jump Crypto, Kucoin Ventures, Delphi Labs, Flow Traders, Gate Labs en IDG Capital. Dit venture-consortium heeft als doel DeFi-ontwikkelaars te ondersteunen die willen bouwen bovenop Injective en zijn missie van het creëren van een meer gedemocratiseerd financieel systeem door decentralisatie verder willen bevorderen.

Naarmate het ecosysteem groeit, profiteren alle bestaande spelers van de positieve feedbacklussen. Als bijvoorbeeld een ontwikkelaar een nieuw uitleenprotocol op Injective bouwt, kunnen ze profiteren van handelaren op Injective, die mogelijk het nieuwe uitleenprotocol gebruiken. Bovendien kunnen derivaten op Injective fungeren als een van de onderpandtypen voor het uitleenprotocol. Met andere woorden, elke nieuwe DeFi-toepassing op Injective versterkt alle andere toepassingen binnen het algehele netwerk.

Gebruikstoepassingen voor de INJ-token

De INJ-token is een gedecentraliseerde openbare nuts- en governance-token van Injective. Het is uiterst belangrijk omdat het impact heeft op governance, derivatenonderpand, market maker, protocolbeveiliging, relayer-inspanningen en meer.

Governance van Injective en zijn ecosysteem

Injective is eigendom van en wordt gecontroleerd door INJ-houders. De INJ-token stelt gebruikers in staat om deel te nemen aan het ecosysteem via een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) structuur, waarin gebruikers nieuwe marktvermeldingen kunnen voorstellen die beschikbaar moeten zijn voor exchange dApps of software-upgrades op protocolniveau kunnen uitvoeren.

Het Injective Labs-team onthoudt zich van alle stemmaatregelen om ervoor te zorgen dat de gemeenschap uiteindelijk de toekomst van het protocol kan vormgeven.

Waardevastlegging van exchange fees

Elke exchange die is gebouwd op Injective draagt direct waarde bij aan INJ.

Je kunt een exchange hosten op Injective, waardoor je in aanmerking komt voor 40% van de exchange fees/vergoedingen op orders die je hebt verzameld. Daarnaast kun je ook wijzigingen voorstellen aan de Injective Chain, zoals futures protocol uitwisselingsparameters en protocolupgrades.

Incentives voor market makers

Injective biedt een aantal van de hoogste voordelen die beschikbaar zijn op elk handelsplatform (gecentraliseerd of gedecentraliseerd) aan market makers die liquiditeit bieden. Market makers kunnen -1BPS maker fees ontvangen, vergoedingen krijgen voor degenen die gebruikmaken van de Injective trading API en ook beloningen op basis van een trade & earn programma.

Deze market maker-beloningen worden regelmatig verstrekt door exchange balans-snapshots van gebruikersaccounts te analyseren om vergoedingsschattingen te berekenen voor bepaalde gebruikstijden. De Injective DAO heeft gestemd om 10% van de tokenvoorraad (ongeveer $120 miljoen bij de huidige waarde) toe te wijzen aan een liquiditeitsstimuleringsprogramma genaamd Astro.

Injective (INJ) Staking

Je kunt jouw INJ-tokens inzetten door te delegeren aan een bestaande Injective Chain validator of zelf validator worden als INJ-tokenhouder. Je krijgt staking incentives voor het beschermen van het Injective-netwerk en je kunt deelnemen aan de governance van het protocol.

Jouw specifieke staking rewards zijn afhankelijk van de omvang van jouw inzet.

Injective (INJ) Tokenomics

De tokenomics van INJ is als volgt: de maximale voorraad INJ-tokens is 100.000.000.

Was dit artikel waardevol voor je?

Volg mij dan sowieso op social media. Ik post daar regelmatig relevante en actuele extra waarde omtrent crypto, forex, daytraden, mindset, ondernemen sport en online geld verdienen.

Van alle kanalen wil je Instagram absoluut niet missen.

Meer lezen

Gratis content

Instagram wil je absoluut niet missen.

Bitkoning

Mijn naam is Mike Hoogland ik ben al sinds 2013 erg actief betrokken in de wereld van cryptocurrency, blockchain, web3, nfts en de metaverse. Ik heb een gratis crypto cursus voor beginners ontwikkeld waarin ik mensen leer over crypto. Ik heb ook samen met een collega een 40+ uur durende opleiding ontwikkeld voor daytraders en cryptofans die online hun geld willen verdienen.

Laat een reactie achter