Met iDEAL crypto kopen voor op ByBit

Video: Met iDEAL crypto kopen voor op ByBit

Crypto kopen op ByBit in Nederland met iDEAL – zo doe je het

Er zijn meerdere wegen naar Rome, maar de snelste manier om goedkoop (en vandaag nog) crypto te kopen op ByBit met iDEAL is via deze exchange.

Stappenplan voor het kopen van crypto met iDEAL voor op ByBit

We gaan een aantal stappen uitvoeren om met iDEAL crypto te kopen om het daarna te kunnen gebruiken op ByBit. De stappen zijn alsvolgt:

  1. Maak een account aan op deze exchange (Je krijgt zelfs €1000 bonus via mijn link!)
  2. Stort Euro’s op het account dat je zojuist hebt aangemaakt.
  3. Koop van de Euro’s XRP.
  4. Stuur de XRP ByBit.
  5. Zet de XRP om naar een stablecoin zoals USDT of Bitcoin.
  6. Je kunt nu traden op ByBit hoe jij het wilt.

Dit proces duurt bij elkaar hooguit zo’n 5 minuten.

Indien deze stappen te snel voor je gaan heb ik uiteraard ook een uitgebreide uitleg voor je. Je kunt de video bekijken voor een volledige uitleg, of eventjes naar beneden scrollen en met afbeeldingen de stappen bekijken.

Hoe je geld kunt opnemen vanaf ByBit (maar nu uitgebreid uitgelegd en toegelicht)

In de bovenstaande video wordt uitgelegd hoe je crypto kunt kopen met iDEAL om vervolgens makkelijk te gebruiken op ByBit.

Stap 1) Maak een account op Bitvavo

Je hebt een account nodig bij een exchange waar je wel in staat bent om makkelijk (en goedkoop) crypto te kopen met iDEAL. De makkelijkste keuze is om hiervoor Bitvavo te gebruiken. De reden dat ik kies voor Bitvavo en niet voor een andere broker/exchange in Nederland, is omdat zij vaak de goedkoopste transactiefees hebben ten opzichte van andere Nederlandse partijen. Dit verschil in prijs laat ik zien in mijn gratis crypto cursus voor beginners. Check die zeker ook als je meer wilt leren over crypto.

Klik hier om een account aan te maken bij Bitvavo.

Zoals je kan zien, krijg je €1000 trading bonus als je je registreert bij Bitvavo via mijn link.

Vul een voornaam, achternaam, emailadres en wachtwoord in. Vink de selectievakjes aan als je akkoord gaat met de voorwaarden en klik op de blauwe “create account” knop.

Er wordt vervolgens gevraagd om wat aanvullende vragen. Je ontkomt hier helaas niet aan. Dit is bij elke partij zo.

Selecteer waarom je een account opent bij Bitvavo (in mijn geval is dat Trading on other Exchanges) en geef aan waar jouw inkomsten vandaan komen (in mijn geval is dat Income). Klik op de blauwe knop om door te gaan.

Je zal nu je adresgegevens moeten invullen. De invulvelden spreken voor zich.

Vul het land in waar je woont, je straatnaam en huisnummer, postcode en ten slotte jouw stad. Klik op de blauwe “Confirm” knop om door te gaan.

Nu moeten we onze identiteit verifiëren. Dit kan je best snel gedaan hebben, want Bitvavo gebruikt best een makkelijk en snel systeem hiervoor.

Kies een document dat je in de buurt hebt liggen. Ik kies zelf voor paspoort, maar kies uiteraard zelf welk document jij hebt.

Klik vervolgens op “Continue on phone” – of upload gewoon een foto als je die nog op je computer hebt staan.

We moeten nu een foto maken met onze mobiele telefoon. Je kunt dat makkelijk doen door op de “Get secure link” knop te klikken.

Je kan nu jouw mobiele telefoon pakken en de camera app openen. Door de QR code in beeld te brengen ben je ineens in staat om een link te openen als je nu op je scherm klikt.

Geef toestemming dat de website jouw camera mag gebruiken. We moeten natuurlijk een foto maken en uploaden, dus deze toestemming is essentieel.

Je krijgt wat instructies, klik op “Continue” om door te gaan naar de 2 stappen.

Maak eerst een kleine video waarbij je jouw hoofd in het venster zet en vervolgens een richting op moet kijken. Welke richting dit is staat aangegeven op jouw telefoon.

Vervolgens moet je een reeks getallen hardop uitspreken. Klik op “Finish recording” als je klaar bent met deze stappen.

En that’s it! Je bent nu klaar om weer verder te gaan op jouw PC. Leg je mobiel weg.

Klik op de “Submit verification” knop om af te ronden.

Gelukkig hoef je dit proces maar één keer te doen. Hierna ben je altijd in staat om direct uit te cashen naar de bank. Enkel bij hogere bedrag (10k+) zullen ze nog aanvullend vragen waar al jouw crypto/vermogen vandaan komt. Als dit bij jou het geval is, zorg dan als ondernemer dat je jouw jaarrekening opstuurt. In loondienst laat je gewoon jouw loonstroken zien.

Klik op “Continue” om door te gaan naar de exchange.

Omdat je eigenlijk wilt dat je gewoon dit soort dingen geregeld hebt, is het verstandig om de verificatiestappen gelijk af te maken.

Op de Account / Verification pagina kun je een overzicht zien van jouw accountstatus.

Klik op “Verify bank account” om jouw bankrekening te verifiëren.

Lees en begrijp wat je moet doen. In andere woorden: Jouw naam op Bitvavo moet hetzelfde zijn als jouw bankrekening. Je kunt dus niet de rekening van jouw partner/vriend(in)/ouder gebruiken. Je mag ook geen zakelijke rekening gebruiken. Ook is het niet toegestaan om een TransferWise account te gebruiken.

Vink aan dat je het begrijpt en klik op “Continue”.

Kies hier hoe je jouw bankrekening wilt verifiëren. Voor de meeste mensen werkt iDEAL perfect. Als Belg wil je waarschijnlijk kiezen voor iets als Bancontact.

Stort vervolgens een bedrag op Bitvavo. Ik wil enkel de rekening verifiëren, dus ik kies voor het minimale bedrag van €1. Jij kunt beter direct het bedrag storten waarvoor je van plan bent crypto te kopen. Klik op “Continue” om verder te gaan en rond de betaling af.

Je bent nu klaar om Bitvavo te gebruiken!

Stap 2) Stort Euro’s op jouw account met iDEAL

Ja, eigenlijk kon je dit al doen met het verifiëren van jouw bankrekening, maar voor als je over de eerste stap hebt gelezen hierbij nog een keer de informatie.

Ga naar jouw dashboard toe en klik op de blauwe “Deposit” knop.

Vervolgens kies je voor een betaalmethode, je leest dit artikel, dus het zal hoogstwaarschijnlijk iDEAL zijn. Klik dat aan en kies jouw bank.

Vervolgens kies je een bedrag waarvoor je op ByBit crypto wilt gaan kopen. Vul dat in en klik op de blauwe “Continue” knop.

Check of je het correcte bedrag hebt ingevuld en klik op “Confirm and deposit”.

Maak vervolgens de betaling af met jouw bank.

Stap 3) Koop van de Euro’s XRP

Super simpele stap, ga gewoon naar de pagina om Ripple (XRP) te kopen op Bitvavo.

Kies een bedrag waarmee je XRP wilt kopen en klik vervolgens op “Buy”.

Nadat je de XRP hebt gekocht, kun je de XRP versturen naar ByBit.

Stap 4) Verstuur de XRP naar ByBit

Ga op ByBit naar jouw Spot wallet door rechtsboven te klikken op “Assets” en vervolgens op “Spot” om te zoeken naar jouw XRP wallet.

Vul in de zoekbalk “xrp” in om jouw XRP wallet te vinden.

Rechts in de rij vind je nu een knop “Deposit”. Klik deze knop aan.

Let op: Het is belangrijk dat je zowel jouw wallet adres als de Tag/Memo kopieert en gebruikt op Bitvavo. Ik weet dat er optional staat bij Bitvavo, maar in ons geval is het absoluut niet optional.

Ga naar Bitvavo en kies voor “Withdraw” boven in het menu om de XRP op te nemen (lees: versturen naar een ander adres).

Plak vervolgens links het XRP Wallet Address van ByBit onder Address en de Tag/Memo onder Tag. Nogmaals, de tag is NIET OPTIONEEL.

Klik daarna op “Continue” om door te gaan.

Vul in hoeveel XRP je wilt verzenden (hoogstwaarschijnlijk gewoon alles) en klik weer op “Continue” om het te versturen.

That’s it! Je hebt nu in principe al crypto gekocht voor op ByBit met iDEAL. Toch ga ik je nog eventjes laten zien hoe je de XRP weer verandert naar iets als USDT of BTC.

Stap 5) Verkoop de XRP voor USDT of BTC

Het enige wat we nu nog moeten doen is naar de XRP/BTC pagina gaan van ByBit (of natuurlijk iets als USDT) en onze XRP verkopen.

Kies voor Sell in plaats van Buy, vul een bepaalde hoeveelheid in (in mijn geval weer 100%) en kies voor “Sell XRP”.

That’s it! You’re done!

Heel veel succes met jouw trading journey.

Mocht je vragen hebben of ergens tegenaan lopen, laat dan vooral een reactie achter.

Was dit artikel waardevol voor je?

Volg mij dan sowieso op social media. Ik post daar regelmatig relevante en actuele extra waarde omtrent crypto, forex, daytraden, mindset, ondernemen sport en online geld verdienen.

Van alle kanalen wil je Instagram absoluut niet missen.

Meer lezen

Gratis content

Instagram wil je absoluut niet missen.

Posted in

Bitkoning

Mijn naam is Mike Hoogland ik ben al sinds 2013 erg actief betrokken in de wereld van cryptocurrency, blockchain, web3, nfts en de metaverse. Ik heb een gratis crypto cursus voor beginners ontwikkeld waarin ik mensen leer over crypto. Ik heb ook samen met een collega een 40+ uur durende opleiding ontwikkeld voor daytraders en cryptofans die online hun geld willen verdienen.

Laat een reactie achter