Hoe kun je geld opnemen vanaf Binance?

De oplossing in een video

Crypto opnemen vanuit Binance in Nederland – zo doe je het

Er zijn meerdere wegen naar Rome, maar de snelste manier om veilig (en vandaag nog) jouw crypto vanaf Binance in Euro’s op jouw rekening te krijgen is via deze exchange. Het is op dit moment niet mogelijk om direct vanaf Binance jouw euro’s op te nemen en ze op jouw bankrekening te laten storten. We hebben om die reden een manier voor je hoe je alsnog jouw geld/crypto terug kunt krijgen!

Geld en crypto van Binance afhalen in 5 simpele stappen

We gaan een aantal stappen uitvoeren om onze tegoed van Binance te krijgen. De stappen zijn alsvolgt:

  1. Maak een account aan op deze exchange (Je krijgt zelfs €1000 bonus via mijn link!)
  2. Zet de crypto die je wilt uitcashen om in een crypto zoals Nano of XRP
  3. Stuur de Nano of XRP naar het account dat je zojuist hebt aangemaakt.
  4. Zet de Nano of XRP om naar Euro’s op de andere exchange.
  5. Neem jouw euro’s op. Na het opnemen ontvang je vaak direct al het geld op jouw bankrekening.

Indien deze stappen te snel voor je gaan heb ik uiteraard ook een uitgebreide uitleg voor je. Je kunt de video bekijken voor een volledige uitleg, of eventjes naar beneden scrollen en met afbeeldingen de stappen bekijken.

Hoe je euro’s kunt opnemen vanaf Binance (maar nu uitgebreid uitgelegd en toegelicht)

Het is erg eenvoudig om Euro’s op te nemen van Binance. Als je op zoek bent hoe je crypto van Binance afkrijgt, lees dan ook verder. Want crypto opnemen van Binance is onderdeel van het proces om Euro’s op te nemen vanaf Binance.

Stap 1) Bitvavo account aanmaken

Het korte antwoord is dat het op dit moment in tijd (en waarschijnlijk voorlopig) niet mogelijk is om euro’s op te nemen vanaf Binance. Dit heeft te maken met allerlei regulaties en andere wetgevingen waaraan Binance (nog) niet voldoet. Om deze reden heb jij een account nodig bij een exchange waar je wel in staat bent euro’s op te nemen. De makkelijkste keuze is om hiervoor Bitvavo te gebruiken. De reden dat ik kies voor Bitvavo en niet voor een andere broker/exchange in Nederland, is omdat zij vaak de goedkoopste transactiefees hebben ten opzichte van andere Nederlandse partijen. Dit verschil in prijs laat ik zien in mijn gratis crypto cursus voor beginners. Check die zeker ook als je meer wilt leren over crypto.

Klik hier om een account aan te maken bij Bitvavo.

Zoals je kan zien, krijg je €1000 trading bonus als je je registreert bij Bitvavo via mijn link.

Vul een voornaam, achternaam, emailadres en wachtwoord in. Vink de selectievakjes aan als je akkoord gaat met de voorwaarden en klik op de blauwe “create account” knop.

Er wordt vervolgens gevraagd om wat aanvullende vragen. Je ontkomt hier helaas niet aan. Dit is bij elke partij zo.

Selecteer waarom je een account opent bij Bitvavo (in mijn geval is dat Trading on other Exchanges) en geef aan waar jouw inkomsten vandaan komen (in mijn geval is dat Income). Klik op de blauwe knop om door te gaan.

Je zal nu je adresgegevens moeten invullen. De invulvelden spreken voor zich.

Vul het land in waar je woont, je straatnaam en huisnummer, postcode en ten slotte jouw stad. Klik op de blauwe “Confirm” knop om door te gaan.

Nu moeten we onze identiteit verifiëren. Dit kan je best snel gedaan hebben, want Bitvavo gebruikt best een makkelijk en snel systeem hiervoor.

Kies een document dat je in de buurt hebt liggen. Ik kies zelf voor paspoort, maar kies uiteraard zelf welk document jij hebt.

Klik vervolgens op “Continue on phone” – of upload gewoon een foto als je die nog op je computer hebt staan.

We moeten nu een foto maken met onze mobiele telefoon. Je kunt dat makkelijk doen door op de “Get secure link” knop te klikken.

Je kan nu jouw mobiele telefoon pakken en de camera app openen. Door de QR code in beeld te brengen ben je ineens in staat om een link te openen als je nu op je scherm klikt.

Geef toestemming dat de website jouw camera mag gebruiken. We moeten natuurlijk een foto maken en uploaden, dus deze toestemming is essentieel.

Je krijgt wat instructies, klik op “Continue” om door te gaan naar de 2 stappen.

Maak eerst een kleine video waarbij je jouw hoofd in het venster zet en vervolgens een richting op moet kijken. Welke richting dit is staat aangegeven op jouw telefoon.

Vervolgens moet je een reeks getallen hardop uitspreken. Klik op “Finish recording” als je klaar bent met deze stappen.

En that’s it! Je bent nu klaar om weer verder te gaan op jouw PC. Leg je mobiel weg.

Klik op de “Submit verification” knop om af te ronden.

Gelukkig hoef je dit proces maar één keer te doen. Hierna ben je altijd in staat om direct uit te cashen naar de bank. Enkel bij hogere bedrag (10k+) zullen ze nog aanvullend vragen waar al jouw crypto/vermogen vandaan komt. Als dit bij jou het geval is, zorg dan als ondernemer dat je jouw jaarrekening opstuurt. In loondienst laat je gewoon jouw loonstroken zien.

Klik op “Continue” om door te gaan naar de exchange.

Omdat je eigenlijk wilt dat je gewoon dit soort dingen geregeld hebt, is het verstandig om de verificatiestappen gelijk af te maken.

Op de Account / Verification pagina kun je een overzicht zien van jouw accountstatus.

Klik op “Verify bank account” om jouw bankrekening te verifiëren.

Lees en begrijp wat je moet doen. In andere woorden: Jouw naam op Bitvavo moet hetzelfde zijn als jouw bankrekening. Je kunt dus niet de rekening van jouw partner/vriend(in)/ouder gebruiken. Je mag ook geen zakelijke rekening gebruiken. Ook is het niet toegestaan om een TransferWise account te gebruiken.

Vink aan dat je het begrijpt en klik op “Continue”.

Kies hier hoe je jouw bankrekening wilt verifiëren. Voor de meeste mensen werkt iDEAL perfect. Als Belg wil je waarschijnlijk kiezen voor iets als Bancontact.

Stort vervolgens een bedrag op Bitvavo. Ik wil enkel de rekening verifiëren, dus ik kies voor het minimale bedrag van €1. Klik op “Continue” om verder te gaan en rond de betaling af.

Je bent nu klaar om Bitvavo te gebruiken!

Stap 2) Zet de crypto op Binance om in XRP of Nano

De snelste en goedkoopste manier om crypto te verzenden is via cryptocurrencies zoals XRP of Nano. Ik leg dit onder andere uit in de gratis crypto cursus voor beginners. Die is zeker het volgen waard als je dit artikel aan het lezen bent, want uitcashen is wel één van de basiszaken die je gewoon wilt weten en begrijpen.

Zorg ervoor dat je ingelogd bent op Binance. Navigeer naar een crypto die je wilt uitcashen voor Euro’s. In mijn voorbeeld gebruik ik HOT / Holo. Het is belangrijk dat we deze crypto nu omzetten naar BUSD of USDT. We willen namelijk XRP gaan aankopen, om deze vervolgens zo snel en goedkoop mogelijk op Bitvavo te ontvangen.

Selecteer hoeveel crypto je wilt uitcashen. In dit voorbeeld wil ik alle HOT uitcashen, dus ik selecteer 100%. Vervolgens klik ik op “Sell HOT” om te verkopen.

Ik heb nu een bepaalde hoeveelheid USDT gekregen. Met deze USDT ga ik XRP of Nano kopen. Ik kies voor XRP, omdat ik weet dat deze te kopen is voor USDT op Binance.

Ik navigeer nu naar de XRP/USDT market op Binance.

Ik kies voor hoeveel ik XRP wil kopen. Omdat ik gewoon alles wil omzetten, selecteer ik weer 100% en klik ik op “Buy XRP” om de XRP aan te kopen.

Stap 3) XRP of Nano versturen naar Bitvavo

Ik navigeer nu naar de XRP withdrawal page. Dit kan je doen via jouw spot wallet en dan kiezen voor “Withdraw” op XRP, of je gaat gewoon direct naar de XRP withdrawal page via deze link.

Op deze pagina moet je nu jouw XRP wallet adres van Bitvavo invullen.

SUPER BELANGRIJK: Je zal ook jouw “memo” / “tag” moeten invullen. Elke exchange noemt dit anders. Je vult dus 3 zaken in.

  1. Wallet adres van Bitvavo
  2. Memo/tag van Bitvavo
  3. Netwerk: Ripple

Die informatie kan je vinden op de Deposit XRP pagina op Bitvavo. Klik op de link om daar direct naar toe te gaan. Zorg er uiteraard wel voor dat je al (of nog) bent ingelogd op Bitvavo, anders zie je die informatie niet staan.

Deze informatie kopieer je dan dus over naar Binance.

Nogmaals, er staat bij MEMO op Binance dat het optioneel is. Voor deze methode, is het absoluut NIET OPTIONEEL. Vergeet de MEMO dus niet in te vullen. Bij Bitvavo heet dit de tag. De tag van Bitvavo vul je dus in bij de MEMO van Binance.

Selecteer hoeveel XRP je wilt verzenden en klik op de gele “Withdraw” knop.

Nadat je dit hebt gedaan zal je nog hier en daar moeten bevestigen op basis van hoe goed jouw account beveiligd is. Ik moet hier 2FA, sms en e-mail bevestigen.

Nu wacht je eventjes. Vaak duurt dit niet langer dan een paar minuten. In mijn geval duurde het zo’n 5 minuten.

Stap 4) XRP of Nano verkopen voor Euro’s op Bitvavo

Als de XRP daadwerkelijk is verzonden, kan je deze terugvinden op Bitvavo op de XRP Trade pagina: De pagina om XRP te traden op Bitvavo.

Klik rechts op “Sell” om de XRP te verkopen. Selecteer uiteraard hoeveel XRP je wilt verkopen en bevestig met de blauwe “Sell” knop.

Je hebt nu Euro’s in bezit op een Nederlandse exchange, zodat je eenvoudig kunt uitcashen naar de bank.

Stap 5) Euro’s op de bank laten storten

Navigeer naar het dashboard van Bitvavo via het menu. Je ziet nu een chart en aan de rechterkant zie je hoeveel euro balans je hebt.

Klik op de “Withdraw” knop om euro’s op te nemen en volg de stappen.

Je vult in hoeveel euro’s je wilt ontvangen en klikt vervolgens op “Withdrawal summary”.

Vul jouw wachtwoord en eventueel 2FA code in en klik op “Confirm and withdraw” om het geld op te nemen.

That’s it! Het geld staat nu vrijwel direct op jouw bankrekening. Als je vragen hebt, scroll dan naar de onderkant van deze pagina en laat een reactie achter.

Oude oplossing – deze manier werkt helaas niet meer (2023)

Voordat we beginnen is het belangrijk om te weten dat Binance in Nederland vreselijk in de problemen zit. Lees hoe ik daar mee om ga en wat jij nu het beste kunt doen.

Afgelopen dagen ontvang ik naast de twee gebruikelijke “wat vind je van deze coin”- en de “hoeveel denk je dat deze coin waard wordt”-vragen een derde terugkerende vraag in mijn inbox en comments.

Hoe withdrawal je jouw geld vanaf Binance?

Voor degene die afgelopen tijd niet zoveel bezig zijn geweest met crypto is het wellicht een nieuw bericht, maar Binance ligt al enige tijd onder vuur van verschillende soorten toezichthouders over de hele wereld.

Volgens DNB opereert Binance zelfs illegaal in Nederland.

Dit heeft ervoor gezorgd dat het nu (tijdelijk) niet meer mogelijk is om op Binance via SEPA bankoverschrijving Euro’s over te maken naar jouw bankrekening.

Euro’s opnemen van Binance

Ik laat je in dit artikel graag zien hoe je via Binance alsnog makkelijk Euro’s kan opnemen en kom morgen met een artikel waarin ik je laat zien hoe je crypto kan opnemen vanaf Binance.

Het is op Binance mogelijk om rechtsboven op “Wallet” te klikken, zodat je dan jouw crypto en fiat kan bekijken.

Als we er even vanuit gaan dat je jouw crypto en fiat simpelweg gebruikt om te spot traden, dan klik je links in het menu op “Fiat and Spot” om op het overzicht van alle spot trading crypto en fiat uit te komen.

Nu kun je hier simpelweg klikken op “Withdraw” bij het EUR balans overzicht om vervolgens een keuze te maken over hoe je jouw Euro’s wilt laten terugstorten.

Dit overzicht geeft nu echter aan dat Bank Transfer(SEPA) op dit moment is suspended for maintenance, oftewel geschorst wegens onderhoud, en we het op een later moment nog een keer moeten proberen.

Geen geduld voor onderhoud en juridische oorlogsvoering

Als je nu en direct jouw geld wilt opnemen hebben we een aantal opties.

Ons eerst mogelijke alternatief is om Bank Card (Visa) te gebruiken, maar je leest dit artikel waarschijnlijk omdat je het gewoon weer op je bankrekening wilt laten storten. Wat we daarvoor het beste kunnen doen is gebruik maken van “Advcash Account Balance“.

Volgens de website van Advcash zijn de fees voor het opnemen van Euro’s door middel van SEPA bankoverschrijving op dit moment 0.5% + 5 Euro.

Om gebruik te maken van hun SEPA bankoverschrijving zal je eerst een account moeten aanmaken en alle stappen doorlopen.

Na het aanmaken van het account zul je zoals gebruikelijk weer alle KYC stappen moeten doorlopen. Dit zal overigens bij alle andere alternatieven hetzelfde werken. Vervelend, maar verplicht.

Goed, weer naar Binance.

Wanneer je kiest voor Advcash Account Balance, kun je in het 2e scherm rechts aangeven hoeveel van je Euro balans je wilt opnemen. Omdat ik het fantastisch jaloersmakende bedrag van €1,55 op mijn fiat account heb staan, gaan we als voorbeeld voor dit artikel alles daarvan opnemen.

Klik op Continue om door te gaan.

Vervolgens moet je het e-mailadres invullen waarmee je jezelf zojuist op Advcash hebt geregistreerd. Je kunt er dan gelijk voor kiezen om dat e-mailadres te bewaren, zodat je in de toekomst dit niet steeds opnieuw hoeft in te vullen.

Klik weer op Continue om door te gaan.

Controleer en bevestig de transactie.

Klik op Confirm om door te gaan.

Bam! Een kind kan de was doen. Nu staat jouw Binance tegoed op Advcash.

Nu het tegoed is overgezet van Binance naar Advcash, kunnen we het vanaf Advcash opnemen naar onze bankrekening.

Ga naar Advcash en kies voor “Send Funds“.

Kies vervolgens voor “To bank” en daarna voor “SEPA”.

Selecteer vervolgens vanaf welke “wallet” je geld wilt opnemen. In ons geval is dat op dit moment Euro. En vul ook in hoeveel geld je wilt laten terug storten.

Vul daaronder in naar welke bankrekening je het geld wilt laten overmaken.

Klik na het invullen van alle gegevens op “Continue” om verder te gaan.

En dat was het! Binnen 3 werkdagen staat het bedrag op jouw bankrekening.

Houd er wel rekening mee dat dit een fictief voorbeeld was, want er zijn wel een aantal regels verbonden aan het uitkeren van het geld. Één van die regels is dat het minimale bedrag dat je wilt laten terugstorten 15 euro per transactie moet zijn. In andere woorden gaat €1.55 opnemen dus nooit lukken.

Vind je dit alsnog geen prettige manier van geld opnemen of wil je leren hoe je crypto kan laten uitbetalen in plaats van Euro’s? Lees dan het “Hoe kun je je crypto veilig stellen van Binance” artikel.

Was dit artikel waardevol voor je?

Volg mij dan sowieso op social media. Ik post daar regelmatig relevante en actuele extra waarde omtrent crypto, forex, daytraden, mindset, ondernemen sport en online geld verdienen.

Van alle kanalen wil je Instagram absoluut niet missen.

Meer lezen

Gratis content

Instagram wil je absoluut niet missen.

Posted in

Bitkoning

Mijn naam is Mike Hoogland ik ben al sinds 2013 erg actief betrokken in de wereld van cryptocurrency, blockchain, web3, nfts en de metaverse. Ik heb een gratis crypto cursus voor beginners ontwikkeld waarin ik mensen leer over crypto. Ik heb ook samen met een collega een 40+ uur durende opleiding ontwikkeld voor daytraders en cryptofans die online hun geld willen verdienen.

Laat een reactie achter