Crypto kopen en veilig bewaren

Deze video is afkomstig uit de gratis crypto cursus voor beginners. Deze crypto cursus was de allereerste videocursus van Bitkoning ooit. Als je de gehele crypto cursus voor beginners gratis wilt bekijken, dan kan dat in onze leeromgeving. De crypto cursus voor beginners duurt in totaal ongeveer zo’n 4 uur en is ondertussen vernieuwd en verbeterd naar de welbekende Bitkoning Masterclass van ruim 40+ uur (!!). In de Bitkoning Masterclass leer je niet alleen puur over crypto, maar ook hoe je kan daytraden, technische analyse kunt doen, forex en nog veel en veel meer. Je kunt ook de Bitkoning Masterclass gratis uitproberen.

Waarom is het belangrijk om crypto veilig te bewaren?

Je hebt waarschijnlijk gehoord van crypto of cryptocurrency, en je bent waarschijnlijk benieuwd naar hoe je ermee kunt beginnen. Voordat je begint met het kopen van crypto, is het belangrijk om te weten hoe je het veilig kunt bewaren. Hier zijn enkele redenen waarom het zo belangrijk is.

Ten eerste, crypto is gedecentraliseerd. Dit betekent dat er geen enkele autoriteit of instantie is die het beheert. Dit betekent ook dat er geen enkele garantie is dat je je crypto terugkrijgt als je het verliest. Als je je privésleutel verliest, is het onmogelijk om toegang te krijgen tot je crypto, en er is geen manier om het terug te krijgen.

Ten tweede, crypto is anoniem. Dit betekent dat er geen enkele manier is om te traceren wie de eigenaar is van een bepaalde hoeveelheid crypto. Dit kan een goede zaak zijn als je je privéleven wilt beschermen, maar het betekent ook dat als iemand je crypto steelt, het onmogelijk is om het terug te krijgen.

Ten derde, crypto is een populaire manier om geld te verdienen. Er zijn veel mensen die investeren in crypto met de hoop op een hogere waardestijging. Als je je crypto niet veilig bewaart, kan iemand het stelen en jij zou al je investering verliezen.

Ten vierde, crypto is nog steeds een nieuw fenomeen. Er zijn veel oplichters die misbruik maken van de onwetendheid van mensen over crypto. Als je je crypto niet veilig bewaart, kan iemand je oplichten en je crypto stelen.

Welke soorten crypto wallets zijn er

Er zijn verschillende soorten crypto wallets waaruit je kunt kiezen als je besluit om in crypto te investeren. Hier zijn enkele van de meest populaire opties:

Hardware wallets: Dit zijn fysieke apparaten die speciaal zijn ontworpen om crypto op te slaan. Ze zijn veilig omdat ze offline werken en geen verbinding hebben met internet. Hierdoor is het moeilijker voor hackers om er bij te komen. Bekende hardware wallets zijn Ledger en Trezor.

Software wallets: Dit zijn digitale wallets die worden opgeslagen op je computer of mobiele telefoon. Ze zijn makkelijk te gebruiken en toegankelijk, maar ze zijn minder veilig dan hardware wallets omdat ze verbonden zijn met internet. Bekende software wallets zijn Exodus en MyEtherWallet

Paper wallets: Dit is een manier om je privésleutel op te slaan op een fysiek stuk papier. Het is een veilige manier om je crypto op te slaan, maar het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je papieren wallet op een veilige plek bewaard wordt, want als je het kwijtraakt of beschadigd raakt, is er geen manier om je crypto terug te krijgen.

Online wallets: Dit zijn wallets die worden opgeslagen op een server van een derde partij. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en toegankelijk, maar ze zijn minder veilig dan hardware wallets omdat ze verbonden zijn met internet. Bekende online wallets zijn Bitvavo, Binance en ByBit.

Er is geen ‘perfecte’ manier om crypto op te slaan, elke wallet heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Het hangt van je specifieke situatie af welke wallet het beste bij jou past. Denk aan hoeveel crypto je wilt opslaan, hoe vaak je erbij wilt kunnen en hoeveel risico je wilt nemen.

Hoe kies je de juiste crypto wallet voor jouw behoeften?

Er zijn zoveel verschillende crypto wallets op de markt, dus het kiezen van de juiste kan een beetje overweldigend zijn. Maar geen zorgen, hier zijn een paar dingen om op te letten bij het kiezen van de juiste wallet voor jouw behoeften:

Veiligheid: Dit is waarschijnlijk de belangrijkste factor bij het kiezen van een crypto wallet. Je wilt er zeker van zijn dat je crypto veilig is opgeslagen en dat er geen kans is dat hackers er bij kunnen. Kijk of de wallet gebruik maakt van beveiligingstechnologieën zoals two-factor-authenticatie of gegevensversleuteling.

Geschiktheid voor jouw type crypto: Elk type crypto vereist een specifieke wallet. Bitcoin bijvoorbeeld, gebruikt een andere wallet dan Ethereum. Zorg dat je een wallet kiest die geschikt is voor het type crypto dat je bezit.

Gebruiksgemak: Je wilt een wallet die makkelijk te begrijpen en gebruiken is. Dit is vooral belangrijk als je nog niet zo bekend bent met crypto. Kijk of de wallet een duidelijke gebruiksinterface heeft en of er duidelijke handleidingen beschikbaar zijn.

Toegankelijkheid: Als je vaak onderweg bent, wil je een wallet die je op je mobiele telefoon kunt gebruiken. Als je vaak op verschillende apparaten werkt, wil je een wallet die je op meerdere apparaten kunt synchroniseren.

Back-up en herstelmogelijkheden: Zorg dat je wallet back-up- en herstelmogelijkheden heeft, zodat je altijd toegang hebt tot je crypto, zelfs als je je telefoon of computer verliest.

Houd in gedachten dat er geen perfecte wallet is en dat elke wallet zijn eigen voordelen en nadelen heeft. Door deze factoren in overweging te nemen, zul je in staat zijn om een weloverwogen beslissing te nemen over welke wallet het beste bij jou past.

Hoe koop je cryptocurrency op een veilige manier?

Als je net begint met het kopen van cryptocurrency, kan het overweldigend zijn om te weten hoe je het op een veilige manier kunt doen. Hier zijn een paar stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je cryptocurrency veilig koopt.

Ten eerste, ga nooit in zee met iemand die je niet kent of vertrouwt. Er zijn veel oplichters die zich uitgeven als verkopers van cryptocurrency, dus zorg ervoor dat je alleen met gerenommeerde verkopers werkt. Dit kan betekenen dat je je huiswerk doet voordat je koopt, zoals het lezen van beoordelingen en het controleren van de reputatie van de verkoper.

Ten tweede, gebruik altijd een veilige methode voor betalingen. Als je cryptocurrency koopt, wil je er zeker van zijn dat je geld veilig is. Dit betekent dat je geen gebruik moet maken van een bankoverschrijving of een cheque, omdat deze methoden niet zo veilig zijn als bijvoorbeeld een creditcard of PayPal.

Ten derde, bewaar je cryptocurrency altijd op een veilige manier. Dit betekent dat je het nooit op een exchange moet laten staan, maar altijd in een eigen wallet moet opslaan. Er zijn veel verschillende soorten wallets, dus zorg ervoor dat je een kiest die bij je past.

Ten vierde, zorg ervoor dat je altijd een back-up maakt van je wallet. Dit betekent dat je een extra kopie van je privésleutel moet maken, zodat je toegang hebt tot je cryptocurrency als je je originele sleutel verliest.

Ten vijfde, blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging, dus houdt je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Dit kan je helpen om slimme beslissingen te nemen over wanneer je koopt en verkoopt.

Door deze stappen te volgen, kun je er zeker van zijn dat je cryptocurrency op een veilige manier koopt. Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en je huiswerk te doen voordat je koopt, zodat je zeker weet dat je geld veilig is.

Hoe verifieer je je identiteit bij een crypto exchange?

Als je cryptocurrency wilt kopen of verkopen, moet je eerst je identiteit verifiëren bij een crypto exchange. Dit is belangrijk omdat de meeste landen regelgeving hebben die crypto exchanges verplicht om te weten wie hun klanten zijn. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld witwaspraktijken voorkomen.

Er zijn een aantal manieren waarop je je identiteit kunt verifiëren bij een crypto exchange. De meest gebruikelijke manier is door een scan of foto te uploaden van je identiteitsbewijs, zoals een paspoort of rijbewijs. Sommige exchanges vragen ook om een selfie met je identiteitsbewijs en een bewijs van woonadres, zoals een recente gas- of waterrekening.

Het is belangrijk om te weten dat je je identiteit alleen hoeft te verifiëren bij de exchange waar je daadwerkelijk cryptocurrency wilt kopen of verkopen. Als je bijvoorbeeld alleen cryptocurrency wilt bewaren in een wallet, hoef je je identiteit niet te verifiëren.

Het verifiëren van je identiteit kan enige tijd in beslag nemen, dus plan hier rekening mee als je snel cryptocurrency wilt kopen of verkopen. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige exchanges beperkingen kunnen hebben op het aantal landen waar ze klanten uit accepteren.

Om te zorgen dat je de juiste exchange kiest, is het aan te raden om eerst research te doen naar verschillende exchanges. Kijk naar factoren zoals kosten, beschikbare cryptocurrencies, verificatieproces, en klantenservice. Door een gedegen research te doen, zorg je dat je de juiste keuze maakt voor jouw situatie.

Welke zaken moet je in de gaten houden bij het kiezen van een crypto exchange?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten als je een crypto exchange gaat kiezen. Hieronder bespreken we een aantal van de belangrijkste factoren.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken of de exchange gereguleerd is. Dit betekent dat de exchange aan bepaalde regels moet voldoen en dat er een soort van controle is op hun activiteiten. Hierdoor is de kans op fraude of oplichting een stuk kleiner. Kijk dus altijd of de exchange een licentie heeft van een gereguleerde autoriteit.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de beschikbare cryptocurrencies. Er zijn veel verschillende exchanges die verschillende cryptomunten aanbieden. Kijk dus altijd of de exchange de cryptomunten aanbiedt die jij wilt kopen.

Ten derde is het belangrijk om te kijken naar de kosten van de exchange. Sommige exchanges hebben hogere fees dan andere. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in de hoeveelheid cryptomunten die je kunt kopen met je geld. Dus zorg dat je de kosten van de exchange goed vergelijkt voordat je een keuze maakt.

Ten vierde is het belangrijk om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van de exchange. Hoe makkelijker de exchange te gebruiken is, hoe sneller en gemakkelijker je je transacties kunt uitvoeren. Dus kijk goed naar de interface van de exchange en of deze overzichtelijk is en gemakkelijk te begrijpen.

Ten vijfde is het belangrijk om te kijken naar de klantenservice van de exchange. Soms kun je hulp nodig hebben bij het gebruik van de exchange of bij technische problemen. Dus kijk of de exchange een goede klantenservice heeft en of ze snel reageren op vragen.

Hoe bewaar je je private keys veilig?

Jouw private keys veilig bewaren is een belangrijk onderdeel van het bezitten van cryptocurrency. Je private keys zijn wat je gebruikt om toegang te krijgen tot je crypto-activa, dus het is belangrijk om ze veilig te houden. Hier zijn een paar dingen om in de gaten te houden als je je private keys veilig wilt bewaren.

Ten eerste, is het belangrijk om je private keys nooit te delen met iemand anders. Dit betekent ook dat je ze nooit op een website of in een e-mail moet opslaan of verzenden. Als iemand je private keys heeft, heeft diegene ook toegang tot je crypto-activa.

Ten tweede, is het aan te raden om je private keys op te slaan in een hardware wallet. Dit is een fysiek apparaat dat speciaal is ontworpen om private keys veilig op te slaan. Hardware wallets zijn vaak moeilijker te hacken dan software wallets, omdat ze niet verbonden zijn met internet.

Ten derde, is het aan te raden om een backup te maken van je private keys. Dit kan bijvoorbeeld door ze op te slaan op een USB-stick of op een stuk papier. Hierdoor heb je altijd een manier om bij je private keys te komen, zelfs als je hardware wallet verloren gaat of gestolen wordt.

Ten vierde, is het aan te raden om je private keys op meerdere plekken op te slaan. Dit kan bijvoorbeeld door ze op te slaan op een hardware wallet en op een USB-stick of op papier. Hierdoor heb je altijd een manier om bij je private keys te komen, zelfs als een van de plekken waar je ze opgeslagen hebt verloren gaat of gestolen wordt.

Tot slot, is het belangrijk om altijd je private keys en crypto-activa te checken op fraude of hacking. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de status van je crypto-activa en kun je snel actie ondernemen als er iets misgaat.

Hoe maak je een backup van je crypto wallet?

Als je crypto bezit, is het belangrijk om een backup te maken van je wallet. Zo voorkom je dat je je cryptomunten kwijtraakt als je bijvoorbeeld je telefoon of computer verliest of als deze beschadigd raakt. Er zijn een aantal manieren om een backup van je crypto wallet te maken.

Een van de meest eenvoudige manieren is om een back-up te maken van je recovery seed of recovery phrase. Dit is een reeks woorden die gebruikt worden om toegang te krijgen tot je wallet. Deze woorden moet je opschrijven en op een veilige plek bewaren, zoals in een brandkast of in een bankkluis. Het is belangrijk om deze woorden niet op te slaan op je computer of telefoon, omdat deze dan ook verloren kunnen gaan.

Een andere manier om een backup te maken is door je private keys op te slaan op een hardware wallet. Dit is een speciaal apparaat dat je kunt gebruiken om je private keys veilig op te slaan. Zoals een fysieke sleutel voor je kluis. Hiermee voorkom je dat hackers bij je keys kunnen komen.

Een derde manier is om je private keys op te slaan in de cloud. Hierbij sla je de keys op bij een cloud provider, zoals Google Drive of Dropbox. Hiermee kun je altijd bij je keys, mits je over internetverbinding beschikt. LET OP: Zorg er uiteraard voor dat je de keys niet zomaar plaatst, maar dat je altijd gebruik maakt van encryptie of andere methoden om ervoor te zorgen dat jouw keys veilig blijven als jouw cloud provider wordt gehacked.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke methode zijn voor- en nadelen heeft. Kies daarom een methode die het beste bij jouw situatie past. Wees altijd voorzichtig met het delen van je private keys en zorg ervoor dat je ze op een veilige plek opslaat.

Hoe verkoop je crypto op een veilige manier?

Wanneer je besluit om je cryptocurrency te verkopen, is het belangrijk om de juiste stappen te volgen om ervoor te zorgen dat je verkoop veilig verloopt. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het verkopen van je crypto op een veilige manier:

Maak een backup van je crypto wallet voordat je begint met verkopen. Dit is belangrijk omdat je altijd een back-up moet hebben van je private keys in geval van onverwachte problemen.

Kies een gerenommeerde crypto exchange. Er zijn veel crypto exchanges beschikbaar, maar het is belangrijk om te kiezen voor een exchange die een goede reputatie heeft en waarvan je weet dat ze betrouwbaar zijn.

Verifieer je identiteit bij de crypto exchange. Veel exchanges vereisen dat je je identiteit verifieert voordat je crypto kunt verkopen. Dit is om te voorkomen dat fraude plaatsvindt op hun platform.

Gebruik een veilige internetverbinding. Voordat je begint met verkopen, moet je er zeker van zijn dat je op een veilige internetverbinding zit.

Gebruik een sterk wachtwoord en tweefactorauthenticatie. Veel crypto exchanges bieden de optie om tweefactorauthenticatie in te stellen. Dit is een extra beveiligingslaag die helpt om je account te beschermen tegen hackers.

Controleer altijd de adres van de exchange voordat je geld overmaakt. Zorg ervoor dat je op de juiste website zit voordat je geld overmaakt.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je cryptocurrency op een veilige manier verkoopt. Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn wanneer je geld in crypto investeert, omdat het een volatiele markt is en er altijd risico’s zijn.

Was dit artikel waardevol voor je?

Volg mij dan sowieso op social media. Ik post daar regelmatig relevante en actuele extra waarde omtrent crypto, forex, daytraden, mindset, ondernemen sport en online geld verdienen.

Van alle kanalen wil je Instagram absoluut niet missen.

Meer lezen

Gratis content

Instagram wil je absoluut niet missen.

Bitkoning

Mijn naam is Mike Hoogland ik ben al sinds 2013 erg actief betrokken in de wereld van cryptocurrency, blockchain, web3, nfts en de metaverse. Ik heb een gratis crypto cursus voor beginners ontwikkeld waarin ik mensen leer over crypto. Ik heb ook samen met een collega een 40+ uur durende opleiding ontwikkeld voor daytraders en cryptofans die online hun geld willen verdienen.

Laat een reactie achter